Panikknapp

 

Säkerhetsfunktionen Panikknapp gör det möjligt för barn som befinner sig i riskfyllda eller osäkra situationer att enkelt aktivera ett nödalarm via en knapp i MYFamily Protection-appen som då direkt larmar föräldrarna och delar barnets exakta plats. Denna funktion är tillgänglig för Android-telefonen som är skyddade med MYFamily Protection och kan ej ersätta beredskaptjänster så som polis, ambulance eller brandkår

 

Hur fungerar Panikknappen?

När Panikknappsfunktionen är aktiverad tillkommer en SOS-knapp på MYFamily Protection-appens startsida i barnets telefon. När barnet klickar på SOS-knappen aktiveras "Panic-Mode" och ett "Jag behöver hjälp" SMS och/eller email skickas ut till föräldrarna med barnets exakta plats var 5de minut sålänge knappen är aktiverad.

 

 

 

Hur aktiverar jag Panikknappen?

Logga in på Familjeportalen med dina användaruppgifter, gå till barnets Regler och välj Panikknapp. Slå på alternativet "Aktivera Panikknapp" genom att dra knappen till JA. Som kontoadministratör kommer du automatiskt bli tillagd i listan av "Betrodda kontakter". Det är dessa kontkater som kommer kontaktas när barnet trycker på Panikknappen. Lägg till fler betrodda kontakter genom att klicka på knappen "Lägg till betrodd kontakt". En förfrågan skickas ut via email eller SMS som ber kontakten att bekräfta att de är villiga att bli en betrodd kontakt för ditt MYFamily Protection-konto. 

Ta nu fram barnets Android-telefon och öppna MYFamily Protection-appen. Du kommer se en kort tutorial om hur funktionen fungerar. När du har läst klart instuktionerna, testa att klicka på SOS-knappen. Ett meddelade som ber dig bekräfta att du vill aktivera funktionen kommer visas. Du kan du välja "Visa in detta meddelande igen" för att Panikknappen ska kunna aktiveras så enkelt som möjligt vid behov. För att säkerhetsställa att Panikknappen har aktiverats korrekt, kontrollera att du har mottagit larmmeddelande via de kontaktuppgifter du har angivit under "Betrodda kontakter"

Klart!

 

Hur stänger jag av Panikknappen?

"Panic-Mode" förblir aktivt tills knappen stängs av manuellt. Det gör man enkelt genom att klicka på SOS-knappen i MYFamily Protection-appen en gång till. De betrodda kontakterna blir då meddelande att Panikknappen har stängts av samt barnets plats när larmet stängdes av.

Panikknappen kan också stänga av via Familjeportalen, under "Relger", välj "Panikknapp" och scrolla längst ner på sidan. Där kommer du se en lista med de enheter där Panikknappen är aktiverad och alternativ att stänga av Panic-Mode.

För att avaktivera funktionen Panikknapp helt: under reglerna för Panikknapp i Familjeportalen, slå av alternativet "Aktivera Panikknapp" genom att dra knappen till NEJ.



Har du fler frågor? Skicka en förfrågan

Kommentarer

Powered by Zendesk