Installera på iOS (iPhone/iPad)

Ladda ner Guardy på ditt barns iOS genom att hämta appen från App Store:

1. På barnets iOS enhet, gå till App Store och sök efter Guardy.
  2. Klicka på Hämta och sedan på Installera.
  3. Ange ditt Apple ID-lösenord, om det behövs.
  4. Guardy kommer nu installeras på barnets enhet.

Väl installerad är det dags att konfigurera appen, så här gör du:

1. Öppna Guardy på ditt barns mobila enhet.
  2. Guardy välkomstskärm öppnas, granska appens nyckelfunktioner och tryck på Fortsätt.
  3. Ett fönster med villkor öppnas. Granska de juridiska handlingarna, om du håller med dokumenten, markera motsvarande kryssrutor (om du inte håller med dokumenten, stäng appen och använd den inte).
  4. Klicka på Bekräfta om du håller med dokumenten.
  5. Anslut enheten till My Guardy genom att Logga in med dina användaruppgifter. Enheten kommer nu att anslutas till ditt My Guardy-konto.
  6. Granska uttalandet om databehandling för marknadsföringsändamål. Om du vill acceptera uttalandet trycker du på Acceptera och bekräftar åtgärden. Om du vill fortsätta med installationen utan att acceptera uttalandet trycker du på Hoppa över. Du kan acceptera uttalandet senare i appinställningarna.
  7. Ange att det här är ett barns enhet.
  8. Ange barnet som använder den här mobila enheten:
  9. Välj barnet i listan med barn eller lägg till ett barn om listan över barn inte innehåller barnet som använder den här mobila enheten. Gör följande:

1. Klicka på Fortsätt och låt Guardy få åtkomst till enhetens plats.
  2. Låt Guardy skicka aviseringar.
  3. Installera konfigurationsprofilen. Gör följande:
    1. Klicka på Fortsätt, visa information om konfigurationsprofilen och tryck på Installera profil.
    2. Tryck på Tillåt för att öppna enhetsinställningar.
    3. Bekräfta installationen av konfigurationsprofilen genom att trycka på Installera.
    4. Visa systemvarningen och tryck på Installera.
    5. Bekräfta installationen.
    6. Klicka på Klar.
    7. Återgå till appen.
    8. Klicka på Klar.
  4. Nu är det viktigt att du gömmer Safari-appen för att låta Guardy bli ditt barns nya, säkra surfapp. Så här gör du
    1. Öppna Inställningar -> Skärmtid -> Begränsa innehåll/integritet (slå PÅ) -> Tillåtna appar -> Safari (Slå AV).
  5. Klart! Guardy är konfigurerad. Nu kan du ge enheten till ditt barn.

iOS-operativsystemets funktionalitet gör det möjligt att dölja Guardy-aviseringar på ditt barns enhet med operativsysteminställningar.