Varför och hur använder Family Protection Android-inställningen "Tillgänglighet"?

Android-inställningen "tillgänglighet" gör att en app kan läsa innehållet på skärmen på en Android-enhet och interagera med den. Tillgänglighet används av Family Protection för skyddad och kontrollerad tillgång till webbinnehåll, sökaktivitet och appanvändning på Android enligt användarens åtkomstbehov eller begränsningar.

Family Protection använder tillgänglighet så att användare med olika nivåer av beteendemässiga behov som t.ex. barn, tonåringar och vuxna med funktionshinder som inlärningssvårigheter, autism eller missbrukstörningar kan ställa lämpliga nivåer av tillgång till webbinnehåll och appar på den här enheten för att begränsa deras risker och förbli ansvariga.

Om tillgängligheten är påslagen, kommer Family Protection att kunna övervaka webbläsarinnehåll och apptidsanvändning på den här enheten. Det kan också användas för att blockera åtkomst till olämpligt innehåll eller avinstallation.

Om tillgängligheten är AV, kommer all övervakning att inaktiveras och inga säkerhetsåtkomstinställningar på den här enheten kommer att genomföras. Enheten kommer att ha obegränsad tillgång till internet, inklusive tillgång till potentiellt olämpligt innehåll. Ingen användningsaktivitet kommer att rapporteras till Family Protection och inget skydd kommer hindra Family Protectiom från att avinstalleras av den här enhetens användare.