Hvordan setter jeg opp overvåkning av samtaler og SMS på Android-enheter?

Hvordan aktivere blokkering/overvåkning av samtaler og SMS

Så snart du har installert Family Protection på en Android-enhet er overvåkning av samtaler og SMS skrudd på automatisk. For å være sikker på at du har overvåkningen slått på og at det virker ordentlig, gå innom Google Play med barnets enhet og vær sikker på at du har siste versjon av Family Protection.

For å aktivere overvåkning av samtaler og SMS på en ny Android-enhet må du først laste ned og installere Family Protection fra Google Play til barnets telefon. Når du installerer Family Protection på Android vil du få instruksjoner om login og å legge til telefonen til din Family Protection-konto.

Du kan så enkelt besøke din Familieportal og gå inn på ditt barns fane og velge Regler > Samtaler og SMS. Hvis du setter "Aktiver Overvåking av Samtaler og SMS" til JA vil Family Protection overvåke samtaler og tekstmeldinger. Her vil også regler for blokkering bli vist under, og du har muligheten til å blokkere alle innkommende samtaler, alle utgående samtaler, alle innkommende tekstmeldinger eller sette spesifikke regler for individuelle telefonnummer.

Hvordan kan jeg se samtalene og SMSene?

Samtaler og tekstmeldinger vil dukke opp i Aktivitettidslinjen og Sosial aktivitet-fanen. Hvis ingen samtaler eller tekstmeldinger har blitt sendt eller mottatt vil du ikke se noen oppdateringer i aktivitettidslinjen eller sosial aktivitet-fanen. Blokkerte samtaler og meldinger vil også vises i aktivitettidslinjen.

Hva skjer på telefonen når jeg aktiverer blokkeringsregler?

- Innkomne Samtaler og SMS: Det er ingen beskjed til brukeren om at en blokkert innkommende samtale eller tekstmelding er mottatt. Meldingene og samtalene blir snappet opp av Family Protection og alle varsler om samtalen eller SMSen blir slettet. Det er likevel viktig å merke seg at vedkommende som har ringt kan legge igjen en melding på telefonsvareren. Informasjon om meldingen eller samtalen vil bli rapportert på Aktivitettidslinjen.

- Utgående SMS: Utgående tekstmeldinger kan ikke begrenses på dette tidspunktet, den eneste måten å forhindre at SMS blir sendt er å blokkere hele SMS-applikasjonen i seg selv under "Applikasjonsregler". Informasjon om tekstmeldingen vil bli rapportert i Aktivitettidslinjen.

- Utgående samtaler: Når en bruker prøver å ringe til noen vil de se en blokkeringsmelding på skjermen som forteller dem at samtalen er blokkert, som vist under. Informasjon om samtalen vil bli rapportert på Aktivitettidslinjen.

Viktig:

- Nødnummer (som 110, 112 og 113) vil ikke bli blokkert i Family Protection.

- I tilfelle et Panikkvarsel vil alle dine pålitelige kontakter få tilsendt varsel, selv om kontakten skulle være blokkert.

Hvordan deaktivere overvåkning/blokkering av samtaler og SMS/tekstmeldinger

For å deaktivere dette kan du gjøre dette enkelt i Familieportalen, gå til barnets fane og velg Regler > Samtaler og SMS. Skru av knappen som muliggjør overvåkning av samtaler og SMS.

Feilsøking

Hvis du ikke ser ditt barns enhet i listen over Overvåkede Android-enheter, vær vennlig å kontakte kundeservice for videre hjelp.