Hvordan installere Family Protection på en datamaskin (Windows/Mac)

Viktig informasjon

- Du bør installere Family Protection på den datamaskinen du vil overvåke og beskytte. Det er ikke nødvendig å installere Family Protection på din egen maskin hvis ikke barna bruker den.

- Å laste ned og installere Family Protection tar rundt ti minutter. Følg den samme prosessen for å installere Family Protection på alle maskiner du vil beskytte, og vær sikker på at du alltid bruker din innlogging hos Family Protection (brukernavn og passord).

Før du installerer Family Protection på en maskin er det viktig å:

- Vær sikker på at du har den siste oppdateringen av operativsystemet og nettleseren.

- Start maskinen på nytt

- Logg på datamaskinen med en administrasjonskonto

- Vær sikker på at maskinen er koblet til Internett.

- Hvis det er noen form for sikkerhetsprogrammvare på maskinen (for eksempel antivirus, firewall eller foreldrekontroll), deaktivere det.

Installer Family Protection for Windows eller Mac

1. Logg inn på Familiepoartalen med enheten du vil overvåke, trykk på "Legg til en enhet" og velg "Installer på denne enheten", velg operativsystem på enheten du bruker og start nedlastingen.

2. Når det er lastet ned, dobbeltklikk på Family Protection-installeringen.

3. Velg språk og klikk install. Vent noen minutter imens programvaren laster ned og installerer.

4. Logg inn med dine kontodetaljer fra Family Protection

5. Skriv inn navnet du vil bruke for maskinen og velg om du vil gjemme Family Protection på maskinen. Trykk Neste.

Notat: Det er bedre å velge et navn for datamaskinen som refererer til et visuelt kjennemerke, slik som produsent eller modell, for å gjøre det enkelt å identifisere de forskjellige maskinene. Hvis du velger å ikke gjemme Family Protection vil Family Protection sitt icon være synlig i oppgavelinjen. Hvis du gjemmer det vil brukeren fortsatt se skjermbilder fra Family Protection når, for eksempel, en nettside er blokkert, men Family Protection programvaren vil være skjult i listen over programmer.

6. Velg barnets brukerkonto fra rullegardinmenyen. Trykk Neste.

Notat: For å legge til en ny brukerkonto for ditt barn på maskinen, trykk på knappen "Legg Til Ny Maskinkonto". Dette vil lage en ny bruker på datamaskinen som vil dukke opp på velkomstskjermen og i startmenyen. Hvis du ikke lager separate kontoer for barna vil du ikke kunne overvåke dem individuelt eller kontrollere barnets bruk. Også, hvis alle brukerne av maskinen deler konto vil alle brukerne også bli overvåket og kontrollert av Family Protection.

7. Det var alt, Family Protection er nå installert på maskinen. Hvis du nå vil gjøre endringer kan du enkelt besøke din Familieportal og gå til Innstillinger > Enheter > Endre Enhetsinnstillinger. Der vil du finne brukerkontoene til maskinen og se hvilke barns profil som blir beskyttet på denne maskinen av Family Protection.