Family Protection for Windows/Mac rapporterer ikke bruk av internett

Hvis du har installert Family Protection for Windows eller Mac og den ikke rapporterer korrekt nettaktivitet, vær klar over at dette er et vanlig problem for Family Protection å komme i konflikt med sikkerhetsprogrammer (for eksempel antivirus, anti-malware, brannmur), optimaliseringsprogramvare eller andre typer foreldrekontroller. Hvis du benytter noen slike programmer, slå de av midlertidig før du laster ned og installerer Family Protection på nytt.

I disse tilfeller er det anbefalt at du installerer Family Protection helt på nytt og er sikker på at du har den siste versjonen som er tilgjengelig, ved å følge disse stegene:

- Start maskinen på nytt.

- Logg på datamaskinen med En administrasjonskonto.

- Vær sikker på at maskinen er koblet til Internett.

- Hvis det er noen form for sikkerhetsprogrammvare på maskinen (for eksempel antivirus, firewall eller foreldrekontroll), deaktivere det.

- Last ned En fersk versjon av Family Protection.

- Følg installasjonstegene som vises.

- Start maskinen på nytt.

- Vær sikker på at du har den siste oppdateringen av operativsystemet og nettleseren.

Family Protection klassifiserer ikke en nettside riktig

Family Protection analyserer innholdet på hver enkelt side hver gang den blir besøkt. Den bestemmer da om innholdet er farlig eller mistenkelig, etter reglene du har satt opp, og tildeler nettsiden en kategori. Denne prosessen er under kontinuerlig utvikling og forbedring, men kan dessverre resultere i noen gale resultater.

For å unngå dette problemet kan du manuelt legge til hvilken som helst side som ikke vises med riktig klassifisering av Family Protection som en "nettunntak" i Familieportalen i Regler > Regler om surfing.