Hvordan setter jeg opp overvåkning av plassering på mobile enheter?

Med Family Protection kan du overvåke og følge hvor en Android og iOS mobil enhet befinner seg på et kart. Denne tjenesten fungerer litt forskjellig på hver plattform. For spørsmål, problemer eller informasjon, se i seksjonen under.

Androidenheter: Hvordan aktivere Plasseringsoppdateringer.

Så snart du installerer Family Protection på en Android-enhet er overvåkning av plassering skrudd på automatisk. For å være sikker på at Plasseringsoppdateringer er skrudd på og virker som det skal, gå til Google Play via barnets enhet og gjør deg sikker på at enheten har siste versjon av Family Protection.

For å aktivere Plasseringsoppdateringer på en ny Android-enhet må du først laste ned og installere Family Protection fra Google Play på ditt barns Android-enhet. Når du installerer Family Protection for første gang vil du få spørsmål med instruksjoner om login og å legge den til på din Family Protection-konto.

Android Problemløsing

Hvis du ikke ser barnets telefon på listen over Overvåkede Mobile enheter, vær vennlig å dobbeltsjekke følgende ting:

- Tillater enheten sending av lokasjonsdata? På ditt barns Android-enhet, gå til Innstillinger > Lokasjon og gjør deg sikker på at det er skrudd på.

- At enheten kjører siste versjon av Android. På de fleste enheter kan du oppdatere operativsystemet til den siste tilgjengelige versjonen i Innstillinger > Om Telefon/Enhet > Software Oppdatering > Oppdater. Hvis du ikke er sikker på hvordan du gjør dette, eller ikke finner muligheten, sjekk brukermanualen.

- At du har lastet ned og installert den siste versjonen av Family Protection fra Google Play Store.

- Sjekk at du har assosiert enheten med barnets profil riktig i Family Protection. Dette kan du se under Innstillinger > Enheter > Endre enhetsinnstillinger. Hvis du vil legge til et nytt barn til din Family Protection-konto kan du finne ut hvordan under Konto & Innstillinger.

iOS Enheter: hvordan aktivere Plasseringsoppdateringer

Denne tjenesten er for øyeblikket kun tilgjengelig for Android-enheter.

Hvor kan jeg se Plasseringsoppdateringer?

Besøk Aktivitettidslinjen-fanen i din Familieportalen. Hver gang en enhet endrer plassering vil du se en oppføring i Aktivitettidslinjen. Hvis enheten ikke har flyttet seg siden sist Family Protection sjekket vil du ikke se noen oppdateringer i aktivitettidslinjen før den har flyttet seg til et annet sted.

Hvordan kan jeg endre frekvensen på Plasseringsoppdateringer?

Du kan be Family Protection kontakte enheten oftere enn en gang i timen ved å besøke Familieportalen og så til barnets fane, hvor du velger Regler > Plasseringsoppdateringer. Her kan du finne en tidsvelger hvor du kan velge hvor ofte Family Protection skal be enheten om informasjon om hvor den befinner seg.

Som standard vil Family Protection kontakte enheten en gang i timen for å finne plasseringen. Hvis ikke enheten har flyttet på seg siden sist vi sjekket vil du ikke se noen informasjonsoppdatering i aktivitettidslinjen, før enheten endrer plassering.

Tips for å spare batteri: Å velge lengre tidsrom mellom oppdateringer, slik som 1 time vil kunne hjelpe på batterilevetiden vs. om du velger kortere tid mellom oppdateringene, for eksempel 5 minutter.

Hvordan deaktivere Plasseringsoppdateringer

For å deaktivere denne innstillingen kan du enkelt besøke din Familieportal og gå til ditt barns fane, velge Regler > Lokasjonsovervåkning. Skru av knappen som tillater plasseringsoppdateringer.